Profil uživatele Cibetka

Avatar image
registrován 2017-03-23 22:59:07 Level4 počet bodů 857info
infoinfoinfoinfoinfoinfo
infohttp://maslovabrioska.blog v databázi 35 článků. info4x info0x

Kouglof

Kouglof, tradiční brioška pečená v bábovkové formě.

Nugátový dort

Ještě než začnete, opražte veškeré ořechy použité v receptu na 150°C v troubě a promněte je v utěrce, abyste odstranili slupky. Ořechy nechte vychladnout a nasekejte je na větší kousky. Začněte přípravou cré

Věnečky se švestkami a makovou šlehačkou

  Ani já si nenechám ujít možnost zúčastnit se výzvy #AEGmamadish. Pravidla jsem pojala trochu svérázně a upekla tradiční věnečky z odpalovaného těsta, ale plněné švestkami a makovou šlehačkou. Marcel Pro



Jeptiška / La Religieuse

Recept na tradiční francouzský dezert Religieuse, tentokrát plněný čokoládovým cukrářským krémem a namáčený v čokoládové polevě.

Anketa Foodblog roku 2017

  Pěknou neděli! Pravděpodobně jste si už všimli, že v těchto dnech probíhá anketa Foodblog roku. Mám radost, že jsem se umístila mezi nominovanými foodblogy, i když to stále nechápu.) Už jste hlasovali pro

Borůvkový cheesecake

Suroviny vystačí na cheesecake s průměrem 20 cm. Sušenky nebyly zrovna po ruce, tak jsem sáhla do ledničky a na základ použila sladké křehké těsto. Pokud dáváte přednost spíš sušenkovému základu, vyrobíte jej

Meruňkový entremet

Suroviny vystačí na litrovou formu. Mnou použitá forma Gem má rozměry 16×16 centimetrů, ale dort můžete samozřejmě zamrazit i v kulaté (s průměrem asi 16 cm). Jako první si připravte pečené meruňky, které

Kokosově-kokosový dort

Suroviny na korpus 84g kokosové mouky 170g másla, změklého 7 velkých vajec 6 lžic kokosového mléka 3 lžíce kokosového krému 1/2 hrnku kokosového cukru 1/4 hrnku a 2 lžíce strouhaného kokosu lžička vanilkového ex

Původní dort red velvet

Za načervenalou původní barvou dortu red velvet stojí chemická reakce, která proběhne mezi moukou, kakaem, podmáslím a octem. Dodržte proto přesně takovou kvalitu surovin, jakou uvádím v seznamu. Sytost si navíc mů

Tropický dort / entremet

Ingredience vystačí na dort o obvodu 19 cm. Suroviny na kokosovo-limetkovou dacqouise 60g vaječných bílků (asi 2 bílky) 30g krupicového cukru špetka soli 30g strouhaného kokosu 30g mandlové mouky, prosáté 60g moučkov

12 3