Profil uživatele Cibetka

Avatar image
registrován 2017-03-23 22:59:07 Level4 počet bodů 806info
infoinfoinfoinfoinfoinfo
infohttp://maslovabrioska.blog v databázi 25 článků. info3x info0x

Meruňkový entremet

Suroviny vystačí na litrovou formu. Mnou použitá forma Gem má rozměry 16×16 centimetrů, ale dort můžete samozřejmě zamrazit i v kulaté (s průměrem asi 16 cm). Jako první si připravte pečené meruňky, které

Kokosově-kokosový dort

Suroviny na korpus 84g kokosové mouky 170g másla, změklého 7 velkých vajec 6 lžic kokosového mléka 3 lžíce kokosového krému 1/2 hrnku kokosového cukru 1/4 hrnku a 2 lžíce strouhaného kokosu lžička vanilkového ex

Původní dort red velvet

Za načervenalou původní barvou dortu red velvet stojí chemická reakce, která proběhne mezi moukou, kakaem, podmáslím a octem. Dodržte proto přesně takovou kvalitu surovin, jakou uvádím v seznamu. Sytost si navíc mů

Tropický dort / entremet

Ingredience vystačí na dort o obvodu 19 cm. Suroviny na kokosovo-limetkovou dacqouise 60g vaječných bílků (asi 2 bílky) 30g krupicového cukru špetka soli 30g strouhaného kokosu 30g mandlové mouky, prosáté 60g moučkov

Tiramisu cheesecake

Suroviny na dvě piškotové vrstvy (obvod 22cm) 24 cukrářských piškotů 150ml kávy, vychladlé 100ml Amaretta Tiramisu 300g mascarpone, případnou tekutinu slijte 3 vejce, bílky a žloutky zvlášť 3 lžíce krupicového



Jahodovo-pistáciový Fantastik

Rozpis surovin je upravený na koláč velikosti 22 cm. Koláč jsem (s jen drobnými změnami) upekla podle receptu Christopha Michalaka z kuchařky Masterbook. Suroviny na sušenku 180g změklého másla, nakrájeného na kous

Čokoládové tartaletky s třešněmi

Suroviny na těsto (kakaové sladké křehké těsto) 136g hladké mouky, prosáté 40g mandlové mouky 40g moučkového cukru 100g velmi chladného másla, nakrájeného na kousky 20g kakaa, prosátého k mouce 1 malé vejce lži

Kokosovo-čokoládový dort / entremet

Uvádím množství surovin potřebné na čtvercovou formu s délkou strany 16 cm a litrovým objemem, na 20 cm kulatou formu množství zdvojnásobte. Suroviny na kokosovou dacquoise 140g moučkového cukru 70g mandlové mouky 7

Jahodový koláč

Základ ze sladkého křehkého těsta (Pâte sucrée) Použila jsem recept na Pâte sucrée z kuchařky Jeana Michela Raynauda Vůně francouzského pečení. Uvedené množství surovin vystačí na 2 – 3 koláče v závi

Fraisier

  Suroviny na dort velikosti 19 cm Lehký mandlový piškot 2 střední vejce 60g krupicového cukru 50g hladké mouky 30g mandlové mouky Cukrářský krém 235g plnotučného mléka 40g vaječných žloutků 35g krupicovéh

Pistáciové profiteroly

Suroviny na odpalované těsto 250ml vody 110g másla 140g mouky lžička moučkového cukru 1/2 lžičky soli 4 – 5 vajec podle velikosti Suroviny na craquelin 40g másla, nakrájeného na kousky 50g mouky 50g třtinového

Kokosovo-čokoládovo-limetkové sušenky

Suroviny 3/4 hrnku strouhaného kokosu 1 a 1/4 hrnku hladké mouky 1 a 1/4 celozrnné mouky 3 lžíce kukuřičného škrobu lžička sody 1/2 lžičky mořské soli hrnek kokosového oleje 3/4 hrnku kokosového cukru 2 vejce veli

12