Profil uživatele Kerria

Avatar image
registrován 2017-08-02 14:19:08 Level2 počet bodů 157info
infohttp://palates.blogspot.cz/ v databázi 29 článků. info3x info0x

Pusinky z mikrovlnky

Na tento recept jsem náhodou natrefila na internetu. A jelikož je fakt úplně jednoduchý - celé to zvládne i dítě, tak jsem si říkala, že ho jednou musím vyzkoušet, a to i přesto, že pusinky nepatří zrovna mezi na

Krůtí zeleninová kapsa

Manžel si koupil krůtí prsa a požádal mě, abych je něčím naplnila jako kapsu. Možností je samozřejmě mnoho: od klasické nádivky po různé experimenty. Já nakonec zvolila zeleninovou náplň - obdobným způsobem d

Česnekový králík v nádivce

Po čase jsem zase dostala chuť experimentovat s králičím masem. Máme pár oblíbených jídel, která vařívám často, ale změna občas neuškodí. Kdo ví, třebas objevím něco nového dobrého. Nadívaný králík pat

Lívance

Mezi oblíbená sladká jídla patří bezesporu lívance. Náš Adámek jim dokonce dává přednost před palačinkami. Dnes hospodyňky dávají přednost spíše těstům bez kvasnic. Též jsem vyzkoušela kefírové lívane

Žampionová polévka

Houbová sezona je v plném proudu. Nevím, jestli ještě rostou žampióny, já si jejich určením nejsem jistá, takže je nesbírám a raději koupím. Minule jsem koupila vaničku na zapečené žampiony. Nahoře byly krásn

Kůzlečí na česneku a rozmarýnu

Doma jsem už dávno vyhlásila embargo na nákup jakéhokoliv masa. Mražák totiž doslova praská ve švech. Ale pomalu se mi daří ubírat, i když na druhé straně zase stále něco dodávám (teď třebas přebytky ze zahr

Pečená hlíva

Houby na různé způsoby neodmyslitelně patří k české kuchyni a houbaření je náš národní sport. I my občas vyrazíme na houby. Hlíva však nepatří k našim běžně sbíraným houbám. Asi proto, že roste v úpln



Švestkové čatní

Čas švestek se pomalu ale jistě blíží ke konci. U nás už zbývá na stromech jen pár plodů. Pokud už máte povidla i marmeládu (zkoušela jsem minulý rok a je výborná) a nevíte, co dál, můžete zkusit také šves

Ostružinový likér

Minulé léto byl srpen poměrně suchý měsíc. Díky tomu se urodilo hodně ostružin (jiné roky chytnou plíseň z vlhka). Bohužel jsem je nestíhala zpracovávat a tak jsem je jen zamrazila a marmeládu vařila až v klidu

Lečo s klobásou

Lečo - svým způsobem úplně obyčejné jídlo. U nás doma se řadí k jídlům sezónním - připravuji je výhradně v době, kdy u nás dozrává zelenina. Tím pádem je pro nás tento pokrm výjimečný, dalo by se říct

Makrela na grilu

S létem se neodmyslitelně pojí zahradní grilování. Dnes už grilují i lidé, kteří žádnou zahradu nemají - stačí třebas balkón (chudáci sousedé). Často můžeme vidět i rodinky či skupinky přátel kolem grilu

Rybíz a lá brusinky

Letošní léto si přispíšilo. Všechno je nějak dříve. A tak honem vytahuji loňské fotky a recept na rybíz zavařený na způsob brusinek. Vloni jsem ho vyzkoušela poprvé, ale jen v malém množství. Ale protože se p

Kynuté knedlíky

Léto je prakticky jediná doba, kdy si můžete udělat opravdu dobré kynuté knedlíky, protože všude je dostatek čerstvého ovoce. I když některé recepty tvrdí, že knedlíky lze udělat i ze zamraženého nebo kompotov

Nakládaná sekaná

Tento recept připomíná tradiční české utopence. I když při vyzkoušení jsem měla trošku obavy, protože na internet ho někdo opsal ze sešitku s názvem "Smradlavé recepty".Původně to měly být koule, ale proto

12 3